Kliederlab (4 - 6 jaar)

Lekker creatief bezig zijn voor Kleuters tijdens een gezellige les. Kliederen moet!

Vanaf september 2016 organiseert Childstale naast de kliederlabs voor peuters nu ook kliederlabs voor kleuters. De basis is hetzelfde kliederen, knutselen, gezelligheid en leren staan centraal. Uiteraard worden de lesjes meer afgestemd op de Kleuterleeftijd en kan de kleuter deze grotendeels zelfstandiguitvoeren.

Kinderen van alle leeftijden profiteren erg van het bezig zijn met creatieve knutsel en speel activiteiten. Het gaat ons daarbij niet persé om het eindresultaat, maar vooral om de spannende en boeiende weg er naar toe! Deze ervaringen helpen om essentiele en benodigde vaardigheden te verkrijgen voor de rest van hun leven en het beste is kinderen HOUDEN van KNUTSELEN.

In de juiste omgeving en met leuke materialen is zjn de kinderen vrij om te ontdekken, proberen en hun eigen ideeën te testen. Wij weten dat het soms lastig is om deze omstandigheden thuis te creëren, maar daarom zijn wij er! 

Wat is Kliederlab

Eigenlijk spreekt de naam al voor zich, we gaan samen met de kinderen voelen, kijken en knutselen om iets leuks in elkaar te zetten. Daarbij mag het best een klieder boel worden, want Childstale heeft voor de allerkleinste overall's en voor de wat grotere kinderen schorten om te zorgen dat ze na het kliederen zo weer schoon zijn. 

We ontdekken samen wat voor leuke dingen je allemaal kunt doen met alledaagse materialen, daarbij kiezen we zoveel mogelijk materialen die uw kleine niet in gevaar brengen. We leren de kinderen lijmen, scheuren en knippen en we leren ze om vieze handen te krijgen. Na afloop heeft u thuis geen rommel! Ouders mogen mee om hun kinderen te begeleiden maar dit is niet noodzakelijk als uw kind 4 jaar of ouder is.

Een les

Een les draait meestal om een thema gerelateerd aan het jaargetijde of een speciale datum. De les begint met even een glas limonade, koekje of wat fruit zodat de kinderen uit school even bij kunnen komen. Daarna beginnen we aan het thema en/of waarmee geknutseld gaat worden en doen we tussendoor nog een spel of oefeningtje.

Prijs

De lessen kosten €3,- per les. We verkopen ook strippen kaarten van 5 lessen voor €10,-. Voor de lessen kunt u zich hier inschrijven (u maakt een account aan en kan in onze agenda daarna een les reserveren). We kunnen de lessen betaalbaar houden door de samenwerking met KLEURinCULTUUR (op hun website staan nog allemaal andere leuke workshops voor kinderen en volwassenen) voor de lessen in de Artlab's, daarnaast starten we vanaf januari 2016 een samenwerking met de Schoor in sommige scholen in Almere.

Tijden en Locaties

Zie voor meer info het lesrooster.

 

 

 

 

Aanvullende informatie

Over mij

Gediplomeerd pedagogisch medewerker kinderopvang (niveau-4), docent peuterdans en docent baby- en kindgebaren. 

Ik geloof dat elk kind zijn eigen verhaal moet kunnen vertellen. Daarom richt ik me met childstale op activiteiten die het kind en de ouders helpen in de ontwikkeling van het kind.

 

Contact informatie

Child's tale
Gosia Prusak-Zanen
Velazquezstraat 14
1328 WB Almere

E-mail: gosia@childstale.nl
Tel: 0628853342
www: http://www.childstale.nl

 

Back to top